Anlægskonstruktioner
 
Lodrette Konstruktioner

Betonstøbninger Reference Projekter

Skandinavisk Spændbeton har siden 1947 beskæftiget sig med flere byggeri- og anlægsprojekter i Danmark og udlandet, hvor spændarmering har været et af de grundlæggende elementer ved opførelsen af konstruktionerne. Mulighederne med spændarmeringen er store og fleksible og den store bæreevne som de kurvede spændkabler tilfører bygningen, gør det yderst fordelagtigt for både bygnings- og anlægskonstruktioner. Virksomheden er førende i Skandinavien indenfor efterspændte konstruktioner i byggeri-projekter. Vi leverer og udfører stabilisering af bygninger med lodret opstillede kabler og stænger – en meget udbredt og anerkendt metode i Danmark. Endvidere opererer vi med efterspændte dæk og bjælker. Spændarmering giver stor fleksibilitet og bæreevne i dækkonstruktioner, og giver samtidig en lettere konstruktion. Herunder ses et udpluk af vores afsluttede og igangværende projekter.Sundbyøsterhal 2 – SH2, Copenhagen, Denmark
Sundbyøsterhal 2 – SH2, Copenhagen, Denmark
Med den nye idrætshal på hjørnet af Parmagade og Amagerbrogade, imødekommer Københavns Kommune et voksende behov for udvidelse af Sundbyøster Skoles idræts- og fritidsfaciliteter, samt et mangeårigt ønske om en styrkelse af idrætstilbuddene i Sundbyøster. Læs mere
Sundbyøsterhal 2 – SH2, Copenhagen, Denmark

Hal, butik og boliger under samme tag


Med den nye idrætshal på hjørnet af Parmagade og Amagerbrogade, imødekommer Københavns Kommune et voksende behov for udvidelse af Sundbyøster Skoles idræts- og fritidsfaciliteter, samt et mangeårigt ønske om en styrkelse af idrætstilbuddene i Sundbyøster.

A/S Skandinavisk Spændbeton har virket som underrådgiver, leverandør og entreprenør for totalentreprenøren O. Adsbøll & Sønner. I løbet af projektet, leverede og udførte vi alt spændarmeringarbejde. I den forbindelse har vi i Danmark for alvor lanceret vores nye koncept Flat Slab. Konceptet indkluderer design, projektering, levering og udførelse af efterspændte dæk. Flat Slabs er en alternativ løsning til etagedæk og tunge slaparmeret dæk. Med Flat Slab kan der etableres lange spænd og flade overflader med minimal dæktykkelse.

Design og udførelse af spændarmering til de 24 meter lange vægbjælker (ca. 3 meter høje) var endvidere en del af vores arbejde i projektet. Derudover leverede og udførte vi lodret spændt armering i form af spændstænger til bygningskernerne.

Bygherre: Københavns Kommune

Arkitekter: Dorte Mandrup Arkitekter ApS

Rådgivende Ingeniør: Klaus Nielsen

Rådgivende Ingeniørfirma: F.R.I. A/S

Totalentreprenør: O. Adsbøll & Sønner A/SLæs mindre


Urban Mediaspace, Aarhus
Urban Mediaspace, Aarhus
Billede venligst udlånt af Urbanmediaspace.dk
Urban Mediaspace Aarhus er en del af omdannelsen af Aarhus inderhavn til byrum, som vil skabe sammenhæng mellem by og vand.Læs mere
Urban Mediaspace, Aarhus

Fra havn til by

Urban Mediaspace Aarhus er en del af omdannelsen af Aarhus inderhavn til byrum, som vil skabe sammenhæng mellem by og vand.

A/S Skandinavisk Spændbeton har virket som underentreprenør, leverandør og vejleder for projektet. Vi har leveret og udført efterspændte betonbjælker for projektet. Der var stillet store krav til trækstyrke og stivhed af disse bjælker, hvorfor man valgte spændarmering frem for traditionel slap armering. Med spændarmering lykkedes det at frembringe tilstrækkelig kraft til bæring af udkragede tagkonstruktioner.

Bygherre: Aarhus Kommune

Arkitekter: Schmidt Hammer Lassen

Rådgivende Ingeniør: Alectia A/S

Totalentreprenør: NCC Construction A/S
Læs mindre


Handelshøjskolen i Aarhus
Handelshøjskolen i Aarhus
Billede venligst udlånt af CUBO Arkitekter A/S og Martin Schubert Photography
Byggeriet indeholder undervisningslokaler, faciliteter for studenterservice og et fleksibelt multirum, der bl.a. anvendes til kantine og foredrag m.m.Læs mere
Handelshøjskolen i Aarhus 

Ny kantine og multirum med stor fleksibilitet

Byggeriet indeholder undervisningslokaler, faciliteter for studenterservice og et fleksibelt multirum, der bl.a. anvendes til kantine og foredrag m.m.

Skandinavisk Spændbeton har leveret og udført dækkonstruktioner med pladsbelagte liner. Ved at bruge spændkabler i dækkene, kan man sikre tilstrækkelig bæreevne samt forhindre væsentlige revner og nedbøjninger i forhold til et slapt armeret dæk.

Bygherre: Aarhus Universitet/Bygningsstyrelsen

Arkitekter: CUBO Arkitekter A/S

Rådgivende Ingeniør: Søren Jensen Rådgivende Ingeniører

Totalentreprenør: Poul Pedersen A/SLæs mindre∧∧ Tilbase til toppen